Translate

петък, 1 юни 2018 г.

Празнуваме заедно Деня на детето

По стечение на обстоятелствата (Заповед на Министъра на МОН) празнувахме заедно Деня на детето - 1 юни.
Денят ни започна емоционално! Децата пристигаха с приповдигнат дух, в избрано от тях време (8:00 - 9:50), с официални одежди и прически. Докато се събирахме, успяхме да поиграем с любими игри, да се забавляваме с Пчеличка-Умничка и модно ревю си спретнахме дори!


Продължихме с фотосесия!



Включихме се в инициативата за масово рецитиране на стихотворението "Аз съм българче".
А партито ни беше страхотно! Организирано изцяло от инициативни родители, за което им благодарим! Посрещнаха ни в красив и уютен двор, празнично украсен с участието и на някои деца!


Богата трапеза, игри, забавления, гоненица, люлеене, търкаляне на трева, всичко ни бе разрешено! Превърнахме се в нещотърсачи, състезавахме се да надуваме балони.




Настъпи и най-вълнуващият момент - връчването на удостоверенията за завършен втори клас. Голямо четене падна, докато разузнаят как завършват! Нали ги оценяваме със символи звездички, а в удостоверението се мъдрят някакви си думи и големи числа за хорариума. Кой разбрал, разбрал! Важното е, че нямаше сърдити! Добър знак, че системата ще се пребори с бележкарството!


И за завършек събрахме сили да разбием пинята. За онези, които все още не знаят, това е хартиена форма, напълнена с бонбони или други лакомства. Удря се с пръчка, докато се разкъса ииии всички се втурват да събират. Настава блъскане, грабене...Модерно и забавно е за децата, пък за възпитателния ефект, сами съдете!



Иии ако 1 юни не бе обявен за учебен, нямаше да имаме тези емоции, така че си казваме "Всяко зло за добро" и продължаваме към следващите предизвикателства.
Щастливо лято на всички желаем! 

1 коментар: