Translate

четвъртък, 18 април 2019 г.

Международен ден на паметниците

18 април е Международен ден на паметниците. Получихме покана от доброволци от БМЧК. Поканата пристигна лично от бивша моя ученичка. Нямаше как да откажем на тези сърцати младежи, които отделят от времето си за полезни дела. Съвместно със спортен клуб по бягане и ориентиране "Младост", те са планирали чудесно мероприятие "В търсене на паметника". Ние сме любители на ученето на открито, търсачи на приключения и приемаме предизвикателството. С нетърпение поемаме към мястото на срещата, ръководени от г-жа Мозурска. Кака Криси ни посреща и инструктира. Респектира ни с униформата си на доброволец към Червен кръст. Тя е нашият водач. Получаваме карта на Благоевград и се учим да се ориентираме по нея.


Маршрутът включва обиколка на по-важни паметници в Благоевград. Пред всеки от тях ни очаква доброволец, който разказва за паметника.





И така обогатяваме знанията си за известни исторически личности, научаваме как да се грижим за паметниците, добиваме умения за ориентиране. Благодарим на доброволците от БМЧК за поканата и чудесната организация! Щастливи сме, че станахме част от това събитие!

Няма коментари:

Публикуване на коментар