Translate

сряда, 18 ноември 2015 г.

Вълшебният кашон

Часовете за развитие на комуникативноречевите умения преминават приятно. Обичаме да фантазираме. Писането на съчинение по дадено начало е увлекателно. Едно начало, а историите различни. В 4. клас научаваме как изглежда вълшебният кашон, но с кого се среща, какво се случва и какъв е краят, решаваме сами. За да провокираме въображението, задълбочено проследяваме идеите на авторите. Допълваме със свои ииии творим.
Подбираме най-интересните съчинения и правим електронна книжка. Учениците харесват и са доволни, когато творбата им е попаднала в книжката. С удоволствие четат историите на своите съученици, обсъждат ги. Учителят се радва, когато е открил нещо интересно в размислите на още един от учениците си, котаго броят на малките творци расте, когато някой е предложил нова дума или прокарал интересна идея.


Издаването на електронни книжки дава възможност да се сравнят постиженията на учениците от различни випуски, да се открият приликите и разликите във въображението на различните поколения...

1 коментар:

  1. Браво и на децата, и на госпожата! Пожелавам ви да издадете и книжно тяло с вашите "бисерчета"!

    ОтговорИзтриване