Translate

събота, 8 април 2017 г.

Happy Easter


"Happy Easter" e еTwinning проект, чиито основатели сме ние с колега от Румъния. Поканихме партньори с ученици от 4 до 11 години да направят видео с великденски поздрав на английски и роден език. Отзоваха се 84 колеги от България, Румъния, Гърция, Португалия, Литва, Испания, Италия, Украйна, Малта, Франция, Естония, Финландия, Грузия, Сърбия, Полша, Латвия, Словения, Великобритания.
Целите на проекта са усъвършенстване на уменията за общуване на роден и чужд език, обогатяване знанията за великденските традиции и обичаи в европейските страни.
Работният език е английски. Проектът е с продължителност 3 месеца и включва следните дейности: представяне на партньорите, опознаване, направа на видео на фона на украсена класна стая, изработване на общ продукт - интерактивна карта на Европа.
В дневника на проекта партньорите споделят снимки, видеа, презентации.
Какво се случи в нашия клас? Динамични дни, изпълнени с великденски дейности и забавления. Чудесно вписване на проекта в учебните програми по български и английски език, околен свят, технологии и предприемачество, музика, изобразително изкуство, математика занимания по интереси по проект "Твоят час". 
Работа в екип - изработваме украса на яйце с късчета от салфетка



Проекти за украса на великденски яйца


Украса на яйце с късчета самозалепваща се цветна хартия

 Сглобяваме яйце пъзел  в екип



Учим за Великден по околен свят
Поставки за яйца изработваме в час по технологии и предприемачество

Великденски кът във фоайето


Великденско математическо състезание


Великденски картички
Яйчица красим и по английски език
Пълним панер с украсени яйца


Играем, пеем и се забавляваме по английски език



Поздрав за партньорите ни

Крайният продукт на проекта е в процес на изграждане. Ние вече се отбелязахме върху интерактивната карта. Тя е изработена в Google maps и като кликнете върху маркера, може да видите клипа на съответния партньор.
Р

Доста се потрудихме последните две седмици. Творихме, четохме, смятахме, писахме, оцветявахме, рисувахме, пяхме, танцувахме в чест на празника! Време е за великденска ваканция! Весели великденски празници на всички!

Няма коментари:

Публикуване на коментар