Translate

петък, 16 юни 2017 г.

eTwinning и ученето на открито

Имах невероятния шанс да бъда одобрена от ЦРЧР за участие в многоезичен семинар "eTwinning and outdoor learning", Шибеник, Хърватска. Открихме се с другите три българки в социалните мрежи и споделихме емоциите по пътуване и престоя там. Благодаря ви, момичета, че съдбата ни срещна! Летяхме до Виена, а оттам до Сплит. Град Шибеник се намира на 60 км от летище Сплит. Семинарът се проведе в красивия комплекс Solaris Beach Resort. Участниците бяха около 100 от 21 страни. Наситена програма с тържествено откриване, игри за разчупване на леда, запознанства, работа в екипи, стартиране на проекти, опознаване бита, природни забележителности и традиции в Хърватска.

Карта на комплекса

Програма на семинара
В предварителната подготовка за семинара се запознахме с програмата и инсталирахме QR четец, Mapinr и Thinglink приложения. В създадената eTwinning група имахме възможност да изложим своите идеи за проект, да разгледаме профилите на участниците и да потърсим партньори.

Първи запознанства на чаша кафе
На живо организаторите ни изненадаха с интересен похват за намиране на партньори - регистрация в https://www.zeemaps.com/, маркиране на страната, от която идваме, име и описание на външния вид иии разпознаване. Така се запознахме с Даниела от Португалия, с която стартирахме проект "Outdoor activities in our countries". Присъединихме и Лилиана.


Стартиране на eTwinning събитие с колеги от Хърватска и Португалия. Емоциален разказ на колегата Антонио, който е идвал в родния ми град
Забавно приключение беше разделянето ни на екипи, ориентиране по карта, откриване на отбелязани точки, разчитане на QR код, изпълнение на мисии, изпращане на снимки до капитана.
На брега на Адриатическо море в търсене на съкровище

С Дайва от  Литва
Среща на екипа - Дайва (Литва), Тонка (България), Дубравка (Хърватска) и Вилде (Норвегия)

Обсъждаме инструменти за работа в платформата

Представяме проекта си
Невероятни емоции в Etnoland Pakovo selo и нашият екскурзовод Ана

Еднодневна екскурзия в национален парк КРКА

Закриване на семинара


На раздяла

Обогатени с нови познания, приятелства, впечатления от страната домакин и незабравими емоции, поемаме път към дома Шибеник - Летище Сплит - Летище Мюнхен - София.

Няма коментари:

Публикуване на коментар