Translate

четвъртък, 15 януари 2015 г.

Извънкласно четене


Часовете по извънкласно четене целят разширяване и обогатяне читателските интереси на учениците, развиване на уменията им за самостоятелно четене, за ориентиране в книгата, за самостоятелен избор на книга, усъвършенстване на четивните умения, уменията за възприеманене на художествен и научнопопулярен текст.
Изискват предварителна подготовка на учениците да намерят, прочетат, донесат книга, енциклопедия или отделна творба. В клас те споделят впечатления, информация за автора, други негови творби, препоръчват книги за прочит на съучениците си.  
В читанката за трети клас на Булвест творбите за извънкласно четене са обособени раздел За тези, които обичат да четат повече и са тематично, жанрово и по отношение на авторово присъствие свързани с изучаваните.
След като се коментирали желанието на децата за отглеждане на домашен любимец  с изучаване на Бобърчето, откъс от книгата "Чичо Фьодор, кучето и котаракът" на Едуард Успенски, продължаваме в часа по извънкласно четене да разнищваме темата с творбите Рекс на Госини и Семпе и Двете теми на Виктор Самуилов.
Препоръчвам на учениците линк да прочетат цялата история за Рекс, откъс от книгата "Малкият Никола". 
На постер препоръчвам други книги от поредицата.



Отделяме епизодите, за да направят рисуван филм за домашна.
Водим дебат "Кой е прав - майката или детето?" в стихотворението Двете теми.
Изразително четене на стихотворението със задача да предадат нервността на майката и настоятелността на детето.

Няма коментари:

Публикуване на коментар